Tur att man gör ultraljud..

Satt & läste massa bloggar & massa saker jag hitta på internet och Unga tjejer som blivit gravida och haft otroliga komplikationer under graviditeten.
De berättade hur vårdpersonalen behandlade de, och hur dåligt de har mått..

En ung mamma berättade om sin son som föddes med klumpfot, De märkte "felet" under ultraljuds kontrollen, Men det ända de fick reda på var att han hade klumpfot...
De fick återvänta till Sjukhuset några dagar senare för att få mer informartion  och vad de skulle få gå igenom meed behandlingar, de gipsade benen varje vecka under 6 veckor. Sen när lilla pojken va 6 veckor gammal/liten så operarade dem honom, De skar av hälsenorna, Stakars pojke,
Folk tittade konstigt på den unga mamman där de såg att pojken hade gips på båda benen, de trodde att han hade brytit de och trodde massa annat.. 
Klumpfot är vanligare än vad man tror, det är 1/1000 som föds med klumpfot. Det är vanligare att pojkar föds med klumpfot. Och tyvärr är det väligt sparsamt med information om klumpfot i vårt samhälle FAST det är så vanligt.

En annan händelse jag läste om vad:

Om ännu en ung mamma som väntade sitt första barn, överlyckliga och lite nervösa inför rutinultraljudet Som vi ALLA gravida ÄR/ VAR.
De tittade på skärmen och såg lilla bebbens kropp. Det de inte såg var huvudet, Och den gravida mamman sa på skämt: har Den Inge huvud eller? och skrattade till.
Barnmorskan & den blivande pappan sa att bebisen förmodligen bara gömde sig lite, och BM puffade på magen för att Bebben skulle röra på sig, Och då stelnar BM till och säger åt de att återkomma dagen efter & barnmorskan sprang ut från rummet gråtandes. Hon återvände till en läkare dagen efter och han gjorde ett ultraljud, och bekräftade att bebisen inte hade något huvud, Den växte inte som den skulle, cellfördelningen i början av graviditeten fördelades inte som den skulle, cellerna som skulle bli hjänan och skallbenet hamnde någon annanstans.. Sjukdomen/ missbildningen heter Anencefali ..
Det slutade med att den unga flickan fick ta en tablett som skulle få hjärtat att sluta slå i bebben.. Han skulle ha klarat sig max något dygn OM han ens hade klarat sig till födseln.
Flickan fick föda ut sitt döda barn,

Hemskt, Men Vilken tur att man gör ultraljud så man ser om det är något fel, då kan man ju förbereda sig om man väljer att behålla barnet. 
Starka Ungamammor som vågar/vill berätta om sina historier..  Stor kram till de.. <3

Kommentarer
Postat av: Madde, Melkers mamma.

Så är det med allt, precis som du skriver. Melker föddes ju med klumpfot och behandlingen är fruktansvärt jobbig för både barn och föräldrar. Men i slutändan så blir det bra endå. Sen föddes han ju även med hjärtfel, som hittades morgonen efter att han föddes, så ibland tar livet vändningar som man inte räknat med. Men ur allt ont, kommer oftast en hel del gott. Man skall inte ta livet för givet, utan ta det som det kommer. Det mår man nog bäst av :)

2011-03-14 @ 16:38:06
URL: http://parfymfri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0